MyDailyFlower - SaturdayCanna📷🌼🌹🌺

in mydailyflower •  2 months ago 

Good Afternoon Blurtians,
Today I would like to share with you five photos of beautiful Cannaflowers. I found these beautiful Canna flowers were planted in a small garden on the roadside which is located in Karang Joang Sub-district, North Balikpapan District, Balikpapan City, East Kalimantan Province, Indonesia. Photos taken using the camera of Sony Smartphone.
DSC_6506.JPG

DSC_6507.JPG

DSC_6508.JPG

DSC_6509.JPG

DSC_6510.JPG
You Are Welcome To Take Part In MyDailyFlower Photo Challenge
No Rewards Just For Fun

The Rules:

My Daily Flowers By Day:
@ Monday Frangipani / @ Adenium Obesum
@ Tuesday Allamanda
@ Wednesday Hibiscus
@ Thursday Bougainvillea
@ Friday Asoka / Ixora
@ Saturday Canna 🌼
@ Sunday Rose

Thanks For Coming By
Regards
@bendotri

blurt-logo-daisy - Copy.gif

Kana

Kana utawa canna lily iku siji-sijine genus tetanduran ngembang ing kulawarga Cannaceae, sing kasusun saka 10 spesies. Kana dudu lilies sejati, nanging wis ditugasake dening sistem APG II taun 2003 ing ordo Zingiberales ing Commelinids clade monocot, bebarengan karo sanak keluarga sing paling cedhak, jahe, jahe spiral, pisang, garut, heliconias, lan manuk cendrawasih.

Tanduran iki nduweni godhong-godhongan gedhe, mula para ahli hortikultur wis ngembangake bentuk sing dipilih minangka tanduran kebon kembang gedhe. Kana uga digunakake ing tetanèn minangka sumber pati kanggo konsumsi manungsa lan kewan.

Sanajan tanduran tropis, umume kultivar wis dikembangake ing iklim sedheng lan gampang tuwuh ing pirang-pirang negara ing donya, anggere padha nampa sinar srengenge paling sethithik 6-8 jam ing mangsa panas, lan dipindhah menyang lokasi sing anget. kanggo mangsa.

Jeneng Kana asalé saka tembung Latin kanggo tongkat utawa reed.

Sajarah
Canna indica, sing umum diarani achira ing Amerika Latin, wis dibudidayakake dening wong asli Amerika ing Amerika tropis sajrone ewonan taun, lan minangka salah sawijining tanduran domestik paling wiwitan ing Amerika. Oyod pati bisa dipangan.

Spesies Kana pisanan sing dikenalake ing Eropa yaiku Canna indica, sing diimpor saka Hindia Timur, sanajan spesies iki asale saka Amerika. Charles de l'Ecluse, sing pisanan njlèntrèhaké lan nggawe sketsa Canna indica, nuduhake asal-usul iki, lan nyatakake yen diwenehi jeneng indica, ora amarga tanduran kasebut asale saka India, ing Asia, nanging amarga spesies kasebut asale saka Amerika. : Quia ex America primum delata sit; lan ing wektu iku, ana wong sing njlèntrèhaké tlatah tropis ing bagéan donya minangka Hindia Kulon.

Sawisé iku, ing taun 1658, Willem Piso ngrujuk marang spesies liya sing didokumentasikake kanthi jeneng vulgar utawa umum 'Albara' lan 'Pacivira', sing manggon, ujare, ing "panggonan teduh lan lembab, ing antarane wilayah tropis"; spesies iki Canna angustifolia L. (mengko reclassified minangka Canna glauca L. dening taksonomi).

Tanpa pangecualian, kabeh spesies Kana sing wis dikenalake ing Eropa bisa dilacak bali menyang Amerika, lan Kana jelas minangka genus Amerika. Yen Asia lan Afrika nyedhiyakake sawetara introduksi awal, mung varietas sing diasilake saka kultivar Canna indica lan Canna glauca sing wis suwe ing India lan Afrika, kanthi spesies kasebut diimpor saka Amerika Tengah lan Kidul. Amarga ganja duwe jas wiji sing atos lan awet, sisa-sisa wiji kasebut mesthi bakal urip ing kahanan sing tepat lan ditemokake dening para arkeolog ing Donya Lawas yen Kana wis ditandur ing kono wiwit jaman kuna. Yen tanah India utawa Afrika wis ngasilake sawetara iki, mesthine bakal diimpor sadurunge taun 1860-an menyang taman Eropa.

Kana atanapi canna lily mangrupikeun hiji-hijina genus pepelakan kembangan dina kulawarga Cannaceae, anu diwangun ku 10 spésiés. Cana sanes lilies leres, tapi geus ditugaskeun ku sistem 2003 APG II kana ordo Zingiberales dina Commelinids clade monocot, babarengan jeung baraya pangdeukeutna maranéhanana, jahé, jahé spiral, cau, garut, heliconias, sarta manuk cendrawasih.

Tutuwuhan ieu ngagaduhan daun anu ageung, ku kituna para horticulturists parantos ngembangkeun bentuk anu dipilih salaku pepelakan kebon kembang ageung. Kana ogé dipaké dina tatanén salaku sumber pati pikeun konsumsi manusa jeung sato.

Sanaos pepelakan tropis, kalolobaan kultivar parantos dikembangkeun dina iklim sedeng sareng gampang tumbuh di kalolobaan nagara di dunya, salami aranjeunna nampi sahenteuna 6-8 jam sinar panonpoé rata-rata salami usum panas, sareng dipindahkeun ka tempat anu haneut. keur usum.

Ngaran Kana asalna tina kecap Latin pikeun iteuk atawa reed.

Sajarah
Canna indica, anu biasa disebut achira di Amérika Latin, parantos dibudidayakeun ku pribumi Amérika di Amérika tropis salami rébuan taun, sareng mangrupikeun salah sahiji pepelakan doméstikasi pangheubeulna di Amérika. Akar pati bisa didahar.

Spésiés Cana munggaran anu diwanohkeun ka Éropa nyaéta Canna indica, anu diimpor ti Hindia Wétan, sanajan spésiés ieu asalna di Amérika. Charles de l'Ecluse, anu mimiti ngajelaskeun sareng ngagambar Canna indica, nunjukkeun asal-usul ieu, sareng nyatakeun yén éta dibéré nami indica, sanés kusabab pepelakan éta asalna di India, di Asia, tapi kusabab spésiésna asalna diangkut ti Amérika. : Quia ex America primum delata sit; sareng dina waktos éta, aya anu ngadadarkeun daérah tropis di éta bagian dunya salaku Hindia Kulon.

Teuing engké, dina 1658, Willem Piso nyieun rujukan ka spésiés séjén nu anjeunna documented handapeun vulgar atawa ngaran umum 'Albara' jeung 'Pacivira', nu reside, manéhna nyebutkeun, di "tempat rindang jeung beueus, diantara wewengkon tropis"; spésiés ieu Canna angustifolia L. (engké reclassified jadi Canna glauca L. ku taksonomi).

Tanpa pangecualian, sadaya spésiés Cana anu parantos diwanohkeun ka Éropa tiasa dilacak deui ka Amérika, sareng Cana jelas mangrupikeun genus Amérika murni. Upami Asia sareng Afrika nyayogikeun sababaraha perkenalan awal, éta ngan ukur variétas anu dihasilkeun tina kultivar Canna indica sareng Canna glauca anu parantos lami di India sareng Afrika, sareng duanana spésiés diimpor ti Amérika Tengah sareng Kidul. Kusabab ganja ngagaduhan jaket siki anu atos sareng awét, sésa-sésa siki sigana bakal salamet dina kaayaan anu pas sareng dipendakan ku arkeolog di Dunya Kuna upami Cana parantos ditanam di dinya saprak jaman baheula. Upami lahan India atanapi Afrika parantos ngahasilkeun sababaraha ieu, aranjeunna bakal diimpor sateuacan taun 1860-an ka kebon Éropa.

Kana

Kana atau canna lily adalah satu-satunya genus tanaman berbunga dalam keluarga Cannaceae, yang terdiri dari 10 spesies. Kana bukanlah bunga lili sejati, tetapi telah ditetapkan oleh sistem APG II tahun 2003 ke dalam ordo Zingiberales dalam clade monokotil Commelinids, bersama dengan kerabat terdekat mereka, jahe, jahe spiral, pisang, garut, heliconias, dan burung cendrawasih.

Tanaman ini memiliki dedaunan yang besar, sehingga para ahli hortikultura telah mengembangkan bentuk-bentuk terpilih sebagai tanaman taman berbunga besar. Kana juga digunakan dalam pertanian sebagai sumber pati untuk konsumsi manusia dan hewan.

Meskipun tanaman tropis, sebagian besar kultivar telah dikembangkan di daerah beriklim sedang dan mudah tumbuh di sebagian besar negara di dunia, selama mereka menerima setidaknya 6-8 jam sinar matahari rata-rata selama musim panas, dan dipindahkan ke lokasi yang hangat untuk musim dingin.

Nama Kana berasal dari kata Latin untuk tongkat atau buluh.

Sejarah
Canna indica, biasa disebut achira di Amerika Latin, telah dibudidayakan oleh penduduk asli Amerika di Amerika tropis selama ribuan tahun, dan merupakan salah satu tanaman peliharaan paling awal di Amerika. Akar bertepungnya bisa dimakan.

Spesies pertama Kana yang diperkenalkan ke Eropa adalah Canna indica, yang diimpor dari Hindia Timur, meskipun spesies ini berasal dari Amerika. Charles de l'Ecluse, yang pertama kali mendeskripsikan dan membuat sketsa Canna indica, mengindikasikan asal usul ini, dan menyatakan bahwa itu diberi nama indica, bukan karena tanaman itu berasal dari India, di Asia, tetapi karena spesies ini awalnya diangkut dari Amerika: Quia ex America primum delata sit; dan pada saat itu, seseorang menggambarkan daerah tropis di bagian dunia itu sebagai Hindia Barat.

Jauh kemudian, pada tahun 1658, Willem Piso membuat referensi ke spesies lain yang ia dokumentasikan dengan nama vulgar atau umum 'Albara' dan 'Pacivira', yang berada, katanya, di "tempat yang teduh dan lembab, di antara daerah tropis"; spesies ini adalah Canna angustifolia L. (kemudian diklasifikasikan kembali sebagai Canna glauca L. oleh ahli taksonomi).

Tanpa terkecuali, semua spesies Kana yang telah diperkenalkan ke Eropa dapat ditelusuri kembali ke Amerika, dan Kana jelas merupakan genus Amerika semata. Jika Asia dan Afrika menyediakan beberapa introduksi awal, itu hanya varietas yang dihasilkan dari kultivar Canna indica dan Canna glauca yang telah ditanam sejak lama di India dan Afrika, dengan kedua spesies diimpor dari Amerika Tengah dan Selatan. Karena ganja memiliki penutup biji yang sangat keras dan tahan lama, sisa-sisa benih kemungkinan akan bertahan dalam kondisi yang tepat dan ditemukan oleh para arkeolog di Dunia Lama jika Kana telah ditanam di sana sejak jaman dahulu. Jika tanah India atau Afrika telah menghasilkan beberapa di antaranya, mereka akan diimpor sebelum tahun 1860-an ke taman-taman Eropa.

Bunga kana adalah tanaman perdu tropis asal Amerika. Di Indonesia, bunga kana dijuluki dengan bunga tasbih, karena bunganya memiliki biji-biji kecil bertekstur keras yang dapat dibuat menjadi tasbih. Tanaman ini memiliki batang berair yang tumbuh tegak mencapai 2 meter, kadang disebut batang semu karena batangnya terbentuk dari pelepah-pelepah daunnya.

Permukaan daunnya yang melebar dan besar-besar bertepi runcing berwarna hijau tua, sedangkan permukaan bawahnya seperti ditutupi bubuk putih bedak atau bubuk terigu.Bunga kana memiliki akar yang berimpang seperti umbi ubi. Dan yang menjadi poin utama dari tanaman ini tentu saja bunganya. 3 sampai 5 kelopak indah merekah tersusun membentuk tandan. Warnanya bervariasi mulai dari merah , orange, kuning terang, merah muda dan kuning dengan corak warna coklat, juga beberapa kombinasi warna lainnya.

Biasanya bunga ini tumbuh liar di pinggir sungai atau bahkan di dalam hutan. Namun tidak jarang juga ditemukan berjejer menghiasi pekarangan rumah. Karena tanaman ini tumbuh kokoh dengan bunga besar mempesona, ada beberapa kota di Indonesia yang menjadikannya sebagai ornamen taman kota dan tanaman penghias sepanjang jalan. Tidak hanya mempesona dari segi tampilan, bunga inipun dapat diandalkan sebagai tanaman obat karena memiliki banyak khasiat mujarab bagi kesehatan. Bagian tanaman yang digunakan adalah umbi atau rimpang juga bunganya.

Adapun masalah kesehatan yang dapat ditangani oleh tanaman ini diantaranya adalah:

Menghentikan keputihan

Seorang herbalis dari jakarta, Yellia Mangan, mengatakan bahwa rimpang atau umbi dari bunga kana lebih berkhasiat menuntaskan keputihan dibanding dengan daun sirih.
Cara pengolahannnya cukup dengan menyediakan umbi bunga kana,beras ketan dan daging ayam masing-masing 30 gram. Setelah itu cuci bersih semua bahan tersebut dan iris tipis untuk penggunaan umbi bunga kana juga daging ayamnya. Rendam seluruh bahan tersebut di dalam wadah mangkok dengan air. Lalu direbus atau di tim. Setelah matang, bisa Anda konsumsi. Konsumsilah setiap hari secara rutin.

Mengobati wasir
Caranya dengan mengambil sedikit umbi dari bunga kana. Cuci bersih lalu irislah dan didihkan bersama 3 gelas air. Tunggu hingga air rebusan awal tersisa segelas. Setelah itu dinginkan dan saringlah. Minum air rebusan tersebut secara rutin selama pagi dan sore. perlu diperhatikan untuk setiap kali minum, hanya setengah gelas saja.

Canna

Canna or canna lily is the only genus of flowering plants in the family Cannaceae, consisting of 10 species. Cannas are not true lilies, but have been assigned by the APG II system of 2003 to the order Zingiberales in the monocot clade Commelinids, together with their closest relatives, the gingers, spiral gingers, bananas, arrowroots, heliconias, and birds of paradise.

The plants have large foliage, so horticulturists have developed selected forms as large-flowered garden plants. Cannas are also used in agriculture as a source of starch for human and animal consumption.

Although plants of the tropics, most cultivars have been developed in temperate climates and are easy to grow in most countries of the world, as long as they receive at least 6–8 hours average sunlight during the summer, and are moved to a warm location for the winter. See the Canna cultivar gallery for photographs of Canna cultivars.

The name Canna originates from the Latin word for a cane or reed.

History
Canna indica, commonly called achira in Latin America, has been cultivated by Native Americans in tropical America for thousands of years, and was one of the earliest domesticated plants in the Americas. The starchy root is edible.

The first species of Canna introduced to Europe was C. indica, which was imported from the East Indies, though the species originated from the Americas. Charles de l'Ecluse, who first described and sketched C. indica, indicated this origin, and stated that it was given the name indica, not because the plant is from India, in Asia, but because this species was originally transported from America: Quia ex America primum delata sit; and at that time, one described the tropical areas of that part of the globe as the West Indies.

Much later, in 1658, Willem Piso made reference to another species that he documented under the vulgar or common name of 'Albara' and 'Pacivira', which resided, he said, in the "shaded and damp places, between the tropics"; this species is C. angustifolia L. (later reclassified as C. glauca L. by taxonomists).

Without exception, all Canna species that have been introduced into Europe can be traced back to the Americas, and Canna definitely is solely an American genus. If Asia and Africa provided some of the early introductions, they were only varieties resulting from C. indica and C. glauca cultivars that have been grown for a long time in India and Africa, with both species imported from Central and South America. Since cannas have very hard and durable seed coverings, seed remains likely would survive in the right conditions and been found by archaeologists in the Old World if Canna had been grown there from antiquity. If the soils of India or Africa had produced some of them, they would have been imported before the 1860s into European gardens.



Posted from https://blurtlatam.intinte.org

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE BLURT!
Sort Order:  


** Your post has been upvoted (2.90 %) **